Můj každodenní chléb

Když se každé ráno pomodlím ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého a přečtu si těchto pár zásad, které jsem si vytvořila na míru....můj den je kvalitnější, lepší a radostnější.

 

1)Uměj přijímat pochvalu – vždyť přece to, co umíš, to jaká jsi, to jak vypadáš…to všechno ti dal Bůh. Navíc, když pochvalu od druhých shodíš, zbagatelizuješ, odmítneš…toho druhého tím zraníš.

2)Zároveň nikomu nic nezáviď. Protože to, co druzí mají, to jim dal Bůh. To Bůh se rozhodl, komu dá komunikativnost, komu atraktivitu, komu výřečnost, komu umění naslouchat, komu talenty a nadání. Každý jsme dostali něco.

3)Buď vděčná za to, co máš a co umíš a rozvíjej to. Nechtěj to, co nemáš a neumíš. Nemůžeš mít všechno.

4)Buď k sobě i druhým trpělivá. Nedaří se ti něco na sobě změnit a máš pocit, že se nikam neposouváš? Vzpomeň si, jaká si byla před pěti lety. Udělala si na sobě kus práce.

5)Zkus se vyvarovat toho, mít očekávání. Zbytečně tě to odvádí od reality a způsobuje nedorozumění a komplikace ve vztazích.

6)Jaké prožíváš vztahy, takové pociťuješ stavy. Hlídej si stavy, abys měla dobré vztahy a hlídej si vztahy, abys měla dobré stavy.

7)Za větu „Ty jsi….“ nedávej nikdy nic negativního.

8)Ježíš říká: „Kdo vámi pohrdá, mnou pohrdá.“ Tak nikým nepohrdej a měj každého v úctě.

9)Podívej se na tuto fotografii! Ať ti pokaždé připomene, že je potřeba se na svět dívat pozitivně. Z té lepší stránky. Vidíš postiženou paní bez končetin nebo šťastnou smějící se rodinu?

Zobrazeno 861×

Komentáře

Jenda

díky, dobře Ty;)!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková